Skip to content

Verkoopkeuring

Indien u uw woning wilt verkopen, kunt u ook een bouwtechnische keuring laten uitvoeren. Daarmee voldoet u ook aan de wettelijke informatieplicht. De verkoopkeuring geeft potentiële kopers een duidelijk beeld van de staat van uw huis. U speelt open kaart, wekt vertrouwen en voldoet u ook aan de wettelijke informatieplicht.

  • Direct inzicht in de conditie van de woning
  • Een extra middel tijdens onderhandelingen
  • Professioneel objectief rapport

Vaak voorkomt een verkooprapport ook discussies met “bouwkundigen” die de aspirant koper vaak bij een bezichtiging mee brengt ter ondersteuning van zijn of haar beslissing. Tevens voorkomt u dat de potentiele koper(s) sterk onder de vraagprijs gaan bieden vanwege eventuele geconstateerde bouwkundige gebreken, de eventuele gebreken zijn immers al in de verkooprapportage vermeld en in de (vraag)prijs meegenomen.

Voor de verkoop zou u ook kunnen volstaan met een basiskeuring. Alle visueel waarneembare bouwdelen en eventuele bouwkundige gebreken worden genoemd. Tevens wordt een kwaliteitsbeoordeling van deze bouwdelen gegeven. In de rapportage wordt geen hersteladvies en geen kostenraming voor herstel opgenomen. Het (full color) rapport bevat kleurenfoto’s van de aangetroffen gebreken. Let op: dit rapport is niet geschikt voor financiering of ontbindende voorwaarden.

Bekijk hier onze voorbeeldrapportages

Back To Top