Calculatie / hoeveelhedenpooling is een service voor inschrijvende partijen. Indien er meerdere aannemers voornemens zijn om in te schrijven op een bepaald project, kunnen wij de inschrijvende aannemers ondersteunen middels een hoeveelhedenstaat. U kunt hiermee tot wel 80% besparen op uw calculatiekosten.

Het uitgangspunt van calculatie / hoeveelhedenpooling is om de calculatiekosten voor aannemers te verminderen. Terwijl u bij deelname aan calculatie / hoeveelhedenpooling toch uw concurrentiepositie kunt behouden door uw eigen inbreng betreffende normeringen, materiaal- en materieelprijzen, onderaannemers,en de bepaling van de bouwplaatskosten en de staartkosten.

We zijn immers met z’n allen hetzelfde werk aan het doen “het uittrekken van hoeveelheden”. Indien er 50m2 gevelmetselwerk is getekend dient u ook 50m2 gevelmetselwerk te rekenen. De verschillen zitten hem vooral in de onderaannemers, de jaarcontracten met betrekking tot de materiaalprijzen, de bouwmethodiek en de planning.

Hoe gaat dit in zijn werk:

De aannemer welke opdracht verstrekt aan Bouwkosten Adviesburo Joosten voor het maken van een inschrijfbegroting krijgt van ons een inschrijfbegroting waarbij wij de normen, materiaal, materieel en onderaannemers in zijn geheel afprijzen. Indien deze aannemer ervoor kiest dat meerdere partijen “welke inschrijven op hetzelfde project” gebruik mogen maken van de betreffende hoeveelhedenstaat kan Bouwkosten Adviesburo Joosten of de inschrijvende aannemer zelf de deelnemende partijen benaderen met de vraag of zij hiervan een hoeveelhedenstaat willen ontvangen.

De calculatiekosten worden dan verdeeld over het aantal deelnemende partijen. De overige deelnemende partijen ontvangen van ons een hoeveelhedenstaat in bewerkbaar formaat en dienen deze dan enkel en alleen nog af te prijzen, de normeringen in te vullen en de offertes aan te vragen en in te vullen. Hiermee kunt u veel geld besparen en heeft u meer tijd om u te concentreren op inkoop, risicoanalyses, planning, bouwmethodes en alternatieven . Des te meer deelnemende partijen des te goedkoper worden de calculatiekosten. De calculatiekosten bedragen immers een behoorlijk aandeel van de algemene kosten van uw bedrijf.

Het spreekt voor zich dat wij de gegevens van de deelnemende partijen vertrouwelijk zullen behandelen.


thumb.jpg
14 jan. 2016 16:19
thumb_v2.jpg
14 jan. 2016 16:13
thumb.jpg
14 jan. 2016 16:04
thumb.jpg
14 jan. 2016 16:00
thumb.jpg
14 jan. 2016 15:53